Sirop stimulare albine: ce ar trebui să folosim la hrănirile suplimentare?
28 iul. 2023

Sirop stimulare albine este unul dintre produsele pe care le recomandăm în etapa de stimulare a familiilor de albine, ca varianta la hrănirea suplimentară atât de necesară. Știm cu toții că, pe cât de frumoasă este apicultura, pe atât de dificilă este dezvoltarea ei din mai multe cauze, unele dintre acestea ținând de resursele materiale limitate.

Pentru o creștere normală și o dezvoltare sănătoasă, albinele au nevoie de proteine, minerale, vitamine, carbohidrați, lipide și apă. Pentru a obține aceste elemente nutriționale, albina colectează apă, nectar și polen. Când cantitatea sau calitatea unuia dintre aceste trei elemente nu sunt la parametrii optimi, în familia de albine pot apărea dezechilibre semnificative, de la reducerea masivă a numărului de albine, la reducerea longevității sau sensibilitatea la boli, poate chiar și moartea familiei.

sirop-stimulare-albine

Din acest motiv, apicultorul trebuie să intervină, să evalueze starea nutrițională a familiei, să cunoască rolul fiecărui element din alimentația albinelor și să aleagă cea mai bună variantă pentru completarea sau stimularea hrănirii. Una dintre cele mai bune soluții de hrănire a albinei este sucroza (siropul de zahăr), iar administrarea ei în hrănirea suplimentară sub forma de sirop stimulare albine este o alternativă eficientă, sistemul digestiv al albinei fiind adaptat pentru prelucrarea acestei substanțe.

IdealApi Energy este un sirop destinat stimulării familiilor de albine între culesuri. Datorită conţinutului echilibrat de sucroză, glucoză şi fructoză, IdealApi Energy oferă o stimulare eficientă menţinând familia de albine într-o stare activă şi pregătind-o pentru culesurile viitoare. Prin acţiunea cantităţii mari de zahăr produsul Ideal Api are o valoare energetică ridicată, asigurând condiţiile unei hrăniri stimulative eficiente. În situaţii extreme, în care statusul nutriţional al familiei de albine indică lipsa hranei energetice, produsul poate fi folosit pentru hrăniri de necesitate/de completare.

sirop-stimulare-albine

În procesul de digestie albinele folosesc invertaza pentru a transforma moleculele de sucroză în glucoză şi fructoză. Acest proces uzează prematur albina. Amestecul de zaharuri din IdealApi Energy este special conceput pentru a nu uza familia de albine, în scopul valorificării culesurilor importante din punct de vedere economic pentru apicultor.