Sezonul cald. Cum îngrijim albinele?
14 iul. 2023

Hrana pentru albine este importantă pe timpul verii, pentru că anotimpul cel mai călduros vine cu provocări pentru apicultori! Căldura excesivă și seceta pot pune în pericol viața familiilor de albine, așa că este important să știm cum să le oferim nutriția și îngrijirea adecvată. Comportamentul albinelor se schimbă în funcție de propriile cicluri, iar un apicultor trebuie să le cunoască foarte bine ritmul lor natural și să intervină doar în cunoștință de cauză. În acest articol de blog, vă oferim informații esențiale pentru sănătatea stupului și productivitatea albinelor în sezonul de vară. Aflați cum putem să îngrijim și să hrănim albinele în mod corespunzător, precum și cum folosim produse adecvate sezonului.

hrana-pentru-albine

Hrănirea și îngrijirea albinelor în sezonul de vară este esențială pentru a se asigura că familiile de albine rămân puternice și sănătoase. Pentru albine, vara începe odată cu înflorirea salcâmului. În timpul verii, albinele își petrec majoritatea timpului colectând nectar și polen din jurul stupului, dar, uneori, acestea pot fi expuse la cantități insuficiente de hrană. Dacă concentrațiile de nectar și polen sunt reduse, albinele pot suferi de lipsă hrană.

Pentru a asigura că albinele sunt sănătoase și puternice, apicultorii ar trebui să se asigure că le pun la dispoziție suficiente resurse. În perioada verii, când sunt multe ouă depuse în stupi, albinele trebuie hrănite. Aceasta poate fi atât prin hrănirea albinelor cu produse speciale, cât și prin plantarea de flori și plante bogate în nutrienți în apropierea stupului.

Combinând aceste două forme de nutriție, oferim o sursă constantă de hrănire pentru albine, astfel încât acestea să poată colecta o varietate de nutrienți esențiali.

Este importantă administrarea de suplimente nutritive care să corespundă necesităților nutriționale, cu scopul asigurării familiilor de albine cu hrană pentru albine specifică pentru creșterea și dezvoltarea lor. În această perioadă, este necesară stimularea albinelor prin hrăniri atât glucidice, cât și proteice.

hrana-pentru-albine

Recomandarea cercetătorilor BeeScience în perioada verii este siropul “IdealApi Optimal” de la Dulcofruct. Acesta are un conținut optim de sucroză care oferă o stimulare superioară, protejează intestinul împotriva germenilor patogeni și ajută la dezvoltarea rapidă a familiei de albine datorită combinațiilor glucidice.

În zonele cu cantități mici de polen sau o slabă calitate a polenului, este recomandată și plasarea a una sau două turte proteice pe spațiile superioare ale ramelor. Recomandarea specialiștilor noștri este Super Protein Pattie, care asigură o dezvoltare explozivă a coloniilor de albine, crește imunitatea albinei și longevitatea vieții acesteia, crește numărul performanțelor trântorilor și sprijină ponta matcii.

Aceste produse sunt concepute pentru a oferi corespunzător o sursă de hrană pentru albine și, în același timp, pot fi utilizate pentru îmbunătățirea calității mierii din stup.

hrana-pentru-albine

Luna august marchează începutul unei perioade extrem de importante pentru apicultori. Este luna în care începe pregătirea pentru iernat.

Totodată, este important să oferiți albinelor o bază solidă pentru stup prin asigurarea nivelului adecvat de ventilație și curățenie. Renovați periile de stup pentru a le menține în stare bună și înlocuiți celulele deteriorate. Acest lucru reduce riscul de boli și poate preveni apariția problemelor la nivelul stupului.

În concluzie, cu sezonul de vară aici, apicultorii trebuie să se asigure că oferă nutriția și îngrijirea adecvate albinelor din stupul lor. Oferta de hrană pentru albine bogată în nutrienți prin produsele Dulcofruct sunt esențiale pentru a sprijini sănătatea și creșterea stupului. Prin urmare, nu uitați să oferiți albinelor o sursă constantă de hrană și să susțineți creșterea lor cu produse sănătoase.

Albinele sănătoase și îngrijite sunt productive, longevive și fac mierea cea mai bună.